Selecteer een pagina

Hilda

Mijn verhaal

Het idee voor WarmeWildeWijzevrouw is ontstaan vanuit mijn eigen levensverhaal. Twee thema’s vorm(d-)en een rode draad in mijn leven: alleenstaand zijn en de zoektocht naar zingeving. Het eerste was de drijfveer voor het laatste. Ik heb een lange weg afgelegd om te komen waar ik nu sta. Ik had twee grote crisissen nodig en moest vijfenvijftig jaar worden om de sleutel voor mijn levensgeluk en de zin van mijn leven te vinden. In de modder lag het goud verborgen. Nu sta ik midden in mijn eigen leven. Warm, wild en wijs. Ik voel me thuis bij mezelf en loop mijn eigen pad.

Wie ben ik?

Mijn naam is Hilda van de Bree, ik woon sinds 2008 in Utrecht waar ik me vanaf het eerste moment thuis voelde. Mijn belangrijkste rollen zijn die van vrouw, vriendin, rolmodel, zus en ondernemer. Vanuit mijn eigen trainingsbureau werk ik als trainer, coach en gespreksbegeleider in organisaties met de thema’s leiderschap en teamontwikkeling.

Andere mensen omschrijven mij als een empathisch, betrokken, krachtig, wijs en open mens. Ik beschouw mezelf vooral als een eigenzinnige bewust-maker, buiten-paradigma-denker en verbinder. Een no nonsens idealist met een uitgesproken visie. Iemand die blij wordt van een zinvol (groeps-)gesprek. Inmiddels ben ik sinds kort ook ‘partner van’. Maar vóór alles blijf ik vrouw. En van daaruit een spiegel, levend leerinstrument en rolmodel voor jou. Net als jij voor mij.

Ik ben dol op alle vormen van vrij dansen, volg yogalessen, loop bijna elke ochtend een half uur in het park, ben gek op goede gesprekken aan tafel met dierbare vrienden en laat me al dertig jaar met veel plezier voeden door theater- en cultuurevenementen.

Waar geloof ik in?

Ik geloof niet in maakbaarheid, wel in ontwikkeling. Of beter gezegd: onthulling. Eén van mijn oneliners is: ‘je bent wie je bent en je blijft wie je bent’. Hoe fijn is dat? Je bent al compleet en goed, je hoeft jezelf alleen maar te onthullen. Zichtbaar te maken wie je bent, te werken vanuit je kernkwaliteiten, te doen waar je blij van word. Ik snap als geen ander dat dat veel gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Maar het goede nieuws is: het heeft niets te maken met wie je bent. Het heeft alleen maar te maken met hoe jezelf beperkt.

Professionele achtergrond

Mijn opleidingen liggen op het gebied van A&O psychologie, Jungiaanse psychologie, Systemisch werk, Transactionele Analyse en ik ben gecertificeerd trainer/coach. Mede door mijn eigen levensverhaal verdiep ik me al ruim vijfentwintig in de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van vrouwen.

Wat anderen over mij zeggen

  • ‘Ze geeft betrokken en persoonlijke aandacht’.
  • ‘Ze weet waar ze het over heeft, geeft praktische handvatten waarmee je aan de slag kunt, direct toepasbaar’.
  • ‘Ze heeft empathisch vermogen en voelt mensen goed aan’.
  • ‘Ze geeft rust’.
  • ‘Ze is doorleefd en heeft veel wijsheid’.

“The privilege of a lifetime is being who you are.”

Joseph Campbell